Sałatka z tuńczykiem w drobnych muszelkach

Składniki

Składniki:

makaron muszelki- 250g (im drobniejsze muszelki tym lepiej)
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (jeśli ktoś lubi to w oleju)papryka czerwonapapryka zielonapuszka kukurydzy
szczypioreksól i pieprz do smaku
sok z cytrynymajonez 3-4ł yżki

Sałatka przed wymieszaniem z majonezem.

Przygotowanie

Przygotwanie:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ma pozostać jędrym, czyli al dente jak kto woli😉 Odcedzamy, przekładamy do salaterki i odstawiamy do ostygnięcia.Otwieramy puszkę z tuńczykiem (jeśli jest w oleju to możemy olej wykorzystać mieszając go z makaronem, a jeżeli w sosie własnym to poprostu odcedzamy) i wrzucamy do salaterki.Otwieramy puszkę kukurydzy, wsypujemy.Papryki kroimy w kosteczkę, szczypiorek bardzo drobno siekamy- dodajemy do salterki.Teraz pora na sok z cytryny i sól i piperz do smaku.Mieszamy, dodajemy majonez i gotowe🙂 !
i po wmieszaniu majonezu i udekorowaniu🙂

Uwaga :
Najlepsza jest gdy smaki się trochę przegryzą.
Oczywiście wkładamy ją do lodówki
i radze jeszczę przykryć miskę folią pożywczą, by lodówkowe zapachy nie przeszły😉

SMACZNEGO !

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s