Kapusta według mojej teściowej

Składniki

1/4 główki większej kapusty lub 1/2 małej
1 nieduża cebula
1 kostka rosołowa lub czubata łyżeczka vegety
2 łyżki octu
1 czubata łyżeczka cukru
4 łyżki mąki
4 łyżki oleju
sól, pieprz, papryka słodka mielona

Przygotowanie

Kapustę kroimy dość grubo, zalewamy wodą tak żeby przykryła kapustę, dodajemy kostkę rosołową lub łyżeczkę vegety, gotujemy do miękkości (jeśli wody będzie zbyt dużo to można jej trochę odlać), dodajemy ocet, cukier, pieprz wedle gustu i paprykę słodką.
Cebulę podsmażamy na oleju, gdy się zrumieni dodajemy mąkę i smażymy chwilkę. Gotową zasmażkę dodajemy do kapusty. W razie potrzeby przyprawiamy solą.

Taką kapustę podaje do obiadu zamiast surówki, jest naprawde pyszna, bardzo polecam każdemu, kto lubi kapustę.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s