Wołowina w winie

Składniki

Wołowina na gulasz około 1 kg
szklanka wytrawnego czerwonego wina
mała puszka koncentratu ( 4 pomidory bez skórki)
kilka ząbków czosnku (5)
cynamon – szczypta
goździki – 6-10 sztuk
ziele angieskie 3
listek 1
pieprz mielony czarny
sól, oliwa

Przygotowanie

Wołowinę pokroić jak na gulasz, obsmazyć na oliwie, wrzucić do garnka, dodać wino, przyprawy, podlać wodą, dusić aż zmięknie. Na koniec doprawić troszkę pieprzem. Sos można zagęścić mąką. Pyszne z ryżem, lub makaronem (ja lubię penne)

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s