Slodki pierscien

Składniki

puszka ananasa
0,5 litra smietany kremowki
2 lyzki cukru
2 lyzki kakao
1 lyzka zelatyny
0,5 tabliczki czekolady

Przygotowanie

1. Smietane ubic z cukrem, wymieszac z rozpuszczona i ostudzona zelatyna, podzielic na 2 czesci.

2. Ananasa zmiksowac ( bez soku oczywiscie ), polaczyc z jedna czescia ubitej smietany. Druga czesc wymieszac z kakao.

3. Forme z otworem w srodku wyplukac zimna woda, wlozyc bialy krem, ostudzic. Uzupelnic ciemnym kremem i wstawic do lodowki.

4. Schlodzony krem wyjac z lodowki, polac roztopiona, zimna czekolada.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s