Pizzunie

Składniki

1 paczka gotowych klusek na parze – tzw. pampuch pęczek natki
pęczek szczypiorku 1 lub 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy 15 dag szynki
40 dag pieczarek 2 średnie cebule ulubione przyprawy do pizzy 40 dag żółtego sera

Przygotowanie

Przekroić każdą kluskę na pół wzdluż jak bułkę. Ułożyć przekrojone połówki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je przecierem, posypać przyprawami do pizzy i drobno posiekanym czosnkiem oraz posiekaną natką i szczypiorkiem (natka i szczypiorek łagodzą zapach czosnku).
Podsmażyć cebulę z pokrojonymi pieczarkami, doprawić do smaku. Odsączyć nadmiar płynu na sicie. Nałożyć na pizzunie pieczarki z cebulą, posypać przyprawami i przykryć plasterkami szynki lub innej wędliny. Posypać żółtym serem utartym na tarce. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut.
Jest to mój ulubiony przepis na szybką pizzę bez robienia spodu.
Smacznego!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s