Ciastka przekładane jabłkami

Składniki

1/2 kostki margaryny
1 kg jabłek startych na tarce o dużych oczkach
1/2 szkl cukru
1 lub 2 galaretki – ja bardzo lubię pomarańczową
6-8 opakowań herbatników w zalezności od wielkości blaszki
polewa

Przygotowanie

Jabłka podsmażyć na patelni. Gdy trochę zmiękną dodać margarynę, cukier i galaretkę. Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. Następnie wyłożyć gorącą jeszcze masę jabłkową i przykryć warstwą ciastek. Polewamy polewą
Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s