Masa ananasowa na biszkopt

Składniki

2 puszki ananasów
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
kostka masła
5 łyżek cukru
2 galaretki cytrynowe lub ananasowe+jedna na wierzch(obojętnie jaka)

Przygotowanie

Na soku z ananasów(0,5l.) ugotować budyń,do gorącego wsypać galaretki i rozpuścić(cały czas mieszając na małym ogniu).Wystudzić,utrzeć z masłem i 2 żółtkami.Biszkopt nasączyć i przełożyć kremem.Na wierzch ułożyć ananasy i wylać tężejącą galaretkę.
Pycha ciacho-warto wypróbować

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s