Babka o smaku kawowym

Składniki

– 250 ml mleka
– 2 sztuki jajka
– 2 łyżki kawy mielonej
– 250 g cukru
– 250 g mąki
– 1 łyżka bułki tartej
– 1 łyżeczk proszku do pieczenia
– 2 łyżki kakao
– cukier puder do posypania

Przygotowanie

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; 12.0pt; “Times New Roman”; mso-fareast-“Times New Roman”;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

Kawę należy rozmieszać z mlekiem, zagotować na ogniu, a następnie wystudzić. Całe jajka należy ubić na parze wraz z cukrem, następnie wymieszać z mlekiem połączonym z kawą. Do mleka należy dodać mąkę pszenną połączoną z bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Z połączonych składników należy wyrobić ciasto. Połowę ciasta należy wymieszać z 2 łyżkami kakao, połowę zaś nie. Blaszkę należy wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, następnie przełożyć do niej jasne ciasto, a na nie ciemne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Po wystudzeniu ciasto należy posypać cukrem pudrem.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s