Roladki z indyka z serem camembert żurawiną i migdałami kasiuli

Składniki

Przepis na ok 8 roladek:

ok 600 g filetu z indyka
ok 8 łyżeczek żurawiny ze słoiczka
ok 2 łyżki suszonej żurawiny
1 ser typu camembert (polecam z ziarnami pieprzu)
ok 1 łyżki płatków migdałowych
świeżo mielony pieprz
vegeta

Panierka:
1 jajko
1 łyżka mleka
ok 1/2 szkl mąka
ok 1/2 szkl bułki tartej

olej do smażenia

1 łyżka uprażonych płatków migdałów do posypania roladek

Przygotowanie

Mięso kroimy na 8 płatów posypujemy pieprzem i vegetą. Porządnie rozbijamy.Na środek każdego płata nakładamy po łyżeczce żurawiny ze słoika, na to kładziemy kilka szt suszonej żurawiny i kilka płatków migdałów, następnie kładziemy kawałek sera. Szczelnie zawijamy i dociskamy. Obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe roladki posypujemy uprażonymi migdałami.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s