Mieszanka Starego Lubieznika

Składniki

4 porcje:

4 kromki ciemnego chleba albo szwedzki chleb chrupki
6 jajek
2 duze lyzki cebuli
2 lyzki szczypiorku
3 lyzki swiezego koperku
1 puszka filetow anszowis (100 g)
100 ml kwasnej, gestej smietany (creme fraiche)
1 lyzka soku z filetow
szczypta swiezo zmielonego bialego pieprzu

Przygotowanie

Jajka ugotowac na twardo, zimne posiekac
Cebule posiekac, jak sie woli mozna lekko zeszklic
Szczypior,koper, filety ryby posiekac

Wszystko wymieszac delikatnie razem, doprawic pieprzem

Nakladac na chleb tuz przed podaniem. Mozna tez podac w misce i kazdy sam robi sobie kanapki.

Pije sie do tego piwo i maly kieliszek wodki.
To jest popularna zakaska na spotkania meskie.

Smacznego!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s