ciasto z brzoskwiniami i serkami

Składniki

CIASTO:
2 JAJKA
13 DAG MąKI
13 DAG CUKRU
1/2 KOST. MARGARYNY
1LYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

MASA:
2 SERKI WANILIOWE
1 śMIETANA KREMóWKA(0,25L)
2 żółTKA
15 DAG CUKRU
3 łYżKI żELATYNY
BRZOSKWINIE(PUSZKA 850G)
SOK Z JEDNEJ CYTRYNY

Przygotowanie

CIASTO:
ROZETRZEć MARGARYNę Z CUKREM NA PUSZYSTą MASę, DODAć JEDNO JAJKO-ucierać- NASTęPNIE POłOWę MąKI WYMIESZANEJ Z PROSZKIEM DO PIECZ.-ucierać-DRUGIE JAJKO-ucierać- RESZTę MąKI-ucierać.PIEC OK.35 MIN W TEMP.175ST.

MASA:
żółTKA ROZETRZEć Z CUKREM NA PUSZYSTA MASę, DODAWAć NA PRZEMIAN PO łYżCE SERKA I SOK Z CYTRYNY.nASTęPNIE DODAć żELATYNę ROZPUSZCZONą W SOKU Z BRZOSKWIń(ZALAć WRZąTKIEM).śMIETANę UBIć I JESLI MASA SEROWA SIę śCINA DODAWAć PO łYżCE UBITEJ śMIETANY. wYMIESZZAć.PLACEK PRZECIąć NA Pół,UłOżYć NA JEDNEJ POłóWKI BRZOSKWIń,WYLAć MASę I PRZYKRYć DRUGIM PLACKIEM.POLAć POLEWą

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s