Domowe sandwiche czyli tostowe opiekane kanapki

Składniki

4 kromki chleba tostowego
2 plastry szynki
2 plastry salami
4 plastry ogórka
4 plastry pomidora
4 plastry sera (takiego co się dobrze topi np. ementaler lub jakiś typu Hochland
sól
pieprz
masło
ketchup, majonez

Potrzebny opiekacz typu Sandwich

PORCJA NA DWA SANDWICHE

Przygotowanie

2 kromki chleba smarujemy masłem po obu stronach , 2 po jednej, Tak aby zewnętrzne strony byly posmarowane. Zapobiega to przywieraniu do urządzenia. Na kromki smarowane po obu stronach układamy ser, szynkę, salami, pomidor, ogórek -doprawiamy do smaku solą i pieprzem i znowu kładziemy plaster sera. Przykrywamy drugimi kromkami tak aby masło znajdowało się na wierzchu. Wkładamy do rozgrzanego opiekacza, Pieczemy do zarumienienia. Jak już są gotowe można je otworzyc i polać lekko ketchupem lub majonezem.

Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s