Chlebek nadziewany szpinakiem

Składniki

średni, okrągły bochenek chleba

paczka mrożonego, porcjowanego szpinaku

szlanka tartego, ostrego żółtego sera

szklanka białego serka śniadaniowego (np. almette śmietankowy)

szklanka boczku bądź bekonu, drobno pokrojonego

duża cebula, drobno posiekana

3 ząbki zmielonego czosnku

sól

pieprz

suszony koper

bazylia

Przygotowanie

Odkrawamy “czapeczkę” z chleba i wydrążamy miąższ.

W mikserze zmielić rozmrożony szpinak, sery, boczek, cebulę i czosnek na jednolitą, gładką masę. Przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i bazylią.

Nakładamy farsz do wydrążonego bochenka, nakładamy czubek i pieczemy na 150 stopniach przez 2 godziny.

Można podawać jako dodatek do bulionów – PYCHA!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s