Koreczki po japońsku

Składniki

Koreczki:

2 arkusze sprasowanych glonów Nori
30 dag krewetek koktajlowych w zalewie
1 serek Capri
1 słoiczek marynowanych papryczek piri-piri

wykałaczki

Sos:

50ml jasnego sosu sojowego
1 łyżka Wasabi w proszku

Przygotowanie

Powiew japońskiego smaku nabity na wykałaczkę.

Koreczki:

Arkusze sprasowanych glonów tniemy w centymetrowe paski i lekko zwilżamy wodą. Serek Capri kroimy w kostkę, owijamy go plasterkiem Nori i nadziewamy na wykałaczkę. Następnie dodajemy krewetkę, którą również owijamy pozostałą częścią paska sprasowanych glonów. Na wierzch nabijamy papryczkę.

Sos:

Rozpuszczamy Wasabi w sosie sojowym.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s