Marchewkowe

Składniki

1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
1 2/3 szklanki mąki
3 jaja
2 szklanki tartej marchewki (utartej na dużych oczkach)
1,5 łyżeczki sody
1,5 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżeczki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Cukier utrzeć z olejem. Dodawać po jednym jajku.
Następnie dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sodę.
Dokładnie wszystko wymieszać.
Na samym końcu dodać startą marchewkę i wymieszać łyżką z resztą składników.
Wlać do blaszki 24×30.
Piec w bardzo gorącym piekarniku (190-200 stopni) przez ok. 40 minut.

Wierzch polać polewą czekoladową.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s