Bardzo prosta i smaczna surówka z kapusty pekińskiej

Składniki

Jest tak pyszna że mogę jeść ją samą, ale zazwyczaj podaję do smażonych mięs. Zimą gości bardzo często na moim stole.

proporcje dowolne:

kapusta pekińska,
ogórki kiszone,
majonez,
sól do smaku.

ewentualnie kukurydza z puszki – i bez niej surówka jest smaczna

Przygotowanie

Kapustę kroimy w paski, ogórki w kostkę, mieszamy i dodajemy trochę majonezu – raczej mniej niż więcej, warzywa mają się tylko lekko skleić. Doprawiamy solą, jeśli jest konieczna.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s