pycha przepis na ciacho od ciotki patrycji

Składniki

MASA BUDYNIOWA:
– 4 szkl mleka
– 1 szkl mąki krupczatki
– 1/2 szkl cukru
– 200g masła
– 4 żółtka

– puszka masy krówkowej
– 500g śmietany 30%
– 2 paczki herbatników maślanych
– 2 paczki krakersów
– 2 opakowania śmietan fix
– czekolada

Przygotowanie

Najpierw robimy masę budyniową:
Szklankę mleka zmiksować z mąką i 4 żółtkami. Pozostałe mleko zagotować z cukrem oraz masłem. Do gotującego się mleka wlać zmiksowaną masę mieszając, zagotować.

Następnie dno blachy wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową następnie krakersy i na to masę krówkową. Przykryć pozostałymi krakersami.

Śmietanę ubić z śmietan fix, posmarować wierzch ciasta i posypać startą czekoladą.

Smacznego!!!

Przepis dostałam od mojej najlepszej kumpeli Patrycji…
Ciasto jest łatwe w wykonaniu, robi się je bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z blachy…

Pozdrawiam

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s