placek budyniowo-owocowy

Składniki

* 1/2 kostki margaryny
* 3/4 szklanki cukru
* 2 szklanki mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 5 żółtek
* 2 budynie śmietankowe
* owoce – do wyłożenia
* dodatkowo przygotować kruszonkę do posypania

Przygotowanie

Z margaryny, mąki i proszku do pieczenia utrzec dość twarde ciasto i wyłożyć je na blachę. Na surowe ciasto wlać 2 budynie śmietankowe(gorące!). Na budyniu układamy owoce. Na owoce wykładamy pianę z 5 białek i 1 szkl. cukru, a na wierzch sypiemy kruszonkę i pieczemy.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s