Czekoladowiec

Składniki

Ciasto:

100g margaryny

3 szkl mąki

4 jajka

1 szkl cukru pudru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

3 i 1/2 szkl mleka

1 margaryna

4 łyżki kakao

1 i 1/2 szkl cukru

6 łyżek mąki pszennej

cukier waniliowy

aromat rumowy

Dodatkowo:

polewa czekoladowa

Przygotowanie

Ciasto:

z podanych składników zagnieść ciasto i upiec na złoto 6 placków w blaszce.

Masa:

Margarynę rozpuścić z cukrem i 2 szkl mleka. Do gotującej masy dodać, wymieszaną z pozostałym mlekiem, mąkę i kakao. Ugotować budyń dodając kilka kropel aromatu.

Każdy placek smarować gorącą masą. Na wierzchu polać polewą czekoladową.

Smacznego:)

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s