Otominiasty pomidor – nadziewany jarzynami

Składniki


Przepis powstal w czasie konkursu w Otominie🙂

Skladniki na 4 osoby:

– 4 duze pomidory
– 2 lodygi selera naciowego
– 1/4 kalafiora
– 100g fasolki zielonej
– sol i pieprz
– ew. smietana i Warzywko "Ziolowe"

– Plaskie naczynie zaroodporne
– piekarnik…🙂

Przygotowanie


Przygotowanie:

Pomidory umyc i naciac wokol ogonka celem wydrazenia srodkow.
Kalafior umyc, podzielic na malutkie rozyczki.
Fasolke umyc, pokroic w male skosne kawaleczki.
Seler umyc i pokroic w niezbyt grube plasterki (ok 3 mm)
Kalafior, fasolke i seler ugotowac po kolei na parze, lub w wodzie ale naprawde tylko krociutko.
Maja pozostac lekko twardawe.
Rozgrzac piekarnik na temp. 200°C.
4 lyzki smietany wymieszac z pol lyzeczki ziolowego warzywka. Nalac po 1 1/2 lyzki do kazdego pomidora.
Nalozyc ugotowanych warzyw. Reszta smietany polac na wierzchu.
Ulozyc na zaroodpornym naczyniu i wstawic do goracego pieca na ok 7 minut.
Na sam koniec jesli mamy funkcje grila w piekarniku, mozna na 2 minutki dopalic w temp. 220°C.
Gotowe🙂
Calosc podac z Otominiastym ryzem i Otominiastym filetem z kury🙂

Wiecej mozecie przeczytac w artykule, w Zlotach Wuzetowiczow.. o tym jak kreatywnie gotowalismy, Bodek i ja🙂
http://www.gotowanie.wkl.pl/artykul.php?id=733

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s