zupa rybna dla tych co twierdzą że ryba nie nadaje się na zupę

Składniki

1 kg filetów z białej ryby, tylko błagam nie panga,
pęczek koperku
pęczek pietruszki
włoszczyzna
5 ziemniaków
3 zwykłe serki topione
sól pieprz lubczyk

Przygotowanie

Przygotować wywar warzywny z włoszczyzny i ziemniaków. Wszystkie warzywa w wywarze powinny być pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę 2×2 cm filety i zagotować. Do garnka włożyć sitko i wetrzeć do zupy serki topione, które zagęszczą zupę. dodać pokrojony drobno koper i pietruszkę. Gotować 3 minuty. Podawać z łyżką śmietany. Zupa rewelka.

Czasami zamiast ryby dodaję pokrojone filety z kurczaka. Wtedy zupa nazywa się kurczakowa. Polecam.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s