szarlotka setuni

Składniki

2 szklanki maki
1 szklanka cukru
12kostki margaryny
2 jaja
3 lyzki smietany
cukier waniliowy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
okolo kg jablek (moga byc ze sloika) cynamon do smaku cukier waniliowy i cukier krysztal(tyle ile uwazamy)

Przygotowanie

zimna margaryne posiekac z przesiana maka i proszkiem do pieczenia
dodac jaja smietane cukry i szybko zagniesc ciasto
wlozyc na pol godziny do lodowki
w tym czasie przygotowac jablka czyli: jablka scieramy na tartce o grubych oczkach
wlozyc do garnka i podsmazyc na malym ogniu z cynamonem i cukrami po 5 minutach zdjac z ognia
cisto wyjasc z lodowki rozwalkowac ponakluwac widelcem wylozyc mase jablkowa
mozna posypac kruszonka
smacznego!!!:)

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s