Zupka Pieczarkowa Wyjątkowa

Składniki

1 pierś kurczaka
1 torebka mrożonek Hortexu "Zupa pieczarkowa” (lub warzywa:marchew, ziemniaki, brokuły, seler, por, pietruszka, pieczarki)
garść drobniutkiego makaronu np. gwiazdki
3-4 kwadraciki serka topionego KIRI ziołowego (może być inny ziołowy)
2 kostki rosołowe Knorra
1,5 – 2 l. wody
koperek
pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, vegeta
1-2 łyżki oleju lub masła

Przygotowanie

Wodę zagotować z dwiema kostkami rosołowymi (można dać 1 kostkę rosół z kury i 1 bulion grzybowy)
Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru.
Dodać mrożonki (lub świeże warzywa).
Pogotować ok 10 min., dodać makaronik. Doprawić do smaku.
Wlać w małą miseczkę trochę zupy, ale – rozpuścić w niej serek (najlepiej mikserem-nie będzie grudek). Dodać to do garnka.
Posypać obficie koperkiem.
Pogotować jeszcze z 5 minutek, ew. jeszcze doprawić (nie żałować pieprzu ziołowego). Gotowe!

Zupka przepyszna, kremowa, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. POLECAM!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s