Polewa czekoladowa II

Składniki

3 łyzki cukru
3 łyżki masła
2 łyzki kwaśnej smietany 18%
2 łyzki kakao

Przygotowanie

zagotować 3 łyzki masła i cukru-uważać by sie cukier nie
skrystalizował. Zdjąć z ognia dodać 2 łyżki smietany i 2 łyżki kakao.Mieszać
energicznie aż stanie sie szklista.Nie martwcie sie jesli chwilowo oddzieli sie
tłuszcz, wystarczy mieszać i wszystko sie połaczy:) Polewa jest cudnie
smaczna i zawsze wychodzi:))Przepis skopiowałam tu z porad kuchennych na prośbe Almana:)))pozdrawiam

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s