Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Składniki

Na naleśniki:
250g mąki
2 jajka
woda
mleko
olej
sól

Na farsz:
opakowanie mrożonego szpinaku(ok.500g)
40 dag pieczarek
1-2 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz , pieprz ziolowy
ser żółty

Przygotowanie

Usmażyć naleśniki z podanych składników.Na małej ilości oleju dobrze odparować szpinak.Drobno posiekaną cebulkę podsmażyć, a następnie dodać pokrojone w małą kostkę pieczarki i smażyć, aż woda wyparuje.Następnie dodać przeciśnięty czosnek, szpinak i doprawić przyprawami(farsz powinien być trochę pikantny).Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w rulon.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać startym serem i zapiekać ,aż ser się rozpuści.Smacznego!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s