Likier kawowo kakaowy

Składniki

8 czubatych łyżeczek mleka w proszku (niebieskie)
1i ½ szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
4 łyżeczki kawy Inka
4 łyżeczki kakao
1/2 l wódki
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml wrzątku

Przygotowanie

Zaparzyć wrzątkiem kawę rozpuszczalną, wystudzić i wlać do miksera.
Dodać mleko w proszku i zmiksować.
Następnie dodać cukier waniliowy, kawę „Inka”, kakao i cukier puder. Ponownie zmiksować.
Powolnym strumieniem wlewać wódkę jednocześnie miksując masę. Przecedzić i zlać do butelek.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s