Zapiekanka z sosem śmietanowym

Składniki

10 dag makaronu świderki
10 dag startego żółtego sera
20 dag pieczarek
4 plastry szynki
puszka groszku konserwowego
1 śmietana 18%
cebula, sól, pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie

Makaron ugotować, tak żeby był lekko twardawy. Cebulę posiekać, smażyć ok. 5 min. Pieczarki pokroić, dodać do cebuli, wszystko razem smażyć chwilkę. Nastepnie dodać pokrojoną w paski szynkę. Wlać śmietanę, wsypać pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron wymieszać z groszkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem śmietanowym, posypać serem. Zapiekać ok. 30 min. w temp. 180oC.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s