Bawole oko 1

Składniki

60 dkg. mąki
25 dkg.margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki gęstej śmietany
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 żółtka
1 cukier waniliowy
powidła
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody

Przygotowanie

Do mąki wymieszanej z proszkiem i margaryny posiekanej, dodać cukier, śmietanę, żółtka i cukier waniliowy.
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i sodę.Na wysmarowaną blaszkę wyłożyć jasne ciasto, posmarować powidłami. Ciemne ciasto podzielić na 24 lub 32 części. Kulki ułożyć na cieście jasnymi w każdej zrobić dziurkę. Piec około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.Po upieczeniu nałożyć w dziurki powidła i polać polewą.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s