Szarlotka z budyniem wg Sandry

Składniki

0,5 kg mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka Kasi
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
Masa
6 jabłek, cynamon
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka

Przygotowanie

Mąkę, proszek do pieczenia,margarynę, cukier i jajka posiekac nożem i zagnieśc ciasto.
Odstawic do lodówki na 15 minut, podzielic na dwie części.
Jedną częśc rozwałkowac i rozłożyc na wysmarowanej prostokątnej (dużej) formie.
Jabłka obrac pokroic w ósemki rozłożyc na ciescie i opruszyc cynamonem.
Ugotowac budyń i gorący wlac na jabłka.
Rozwałkowac druga częśc ciasta i przykryc budyn.
Ciasto wstawic do nagrzanego piekarnika piec około 55 minut w tem. 180 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypac cukrem pudrem.

Czas Piecznia : 55 Min

Smacznego🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s