mazurek orzechowy wspanialy smak

Składniki

CIASTO:
50 dag mąki15 dag zmielonych orzechów15 dag cukru25 dag margaryny2 jajkapół proszku do pieczeniaMASA:
kostka margaryny15 dag cukru pudruopakowanie budyniu śmietankowego2 żółtkamlekokawa rozpuszczalna

Przygotowanie

Ciasto:
Jajka utrzeć z cukrem na krem. Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać orzechy. Wszystko połączyć zagniatając na stolnicy( ja robie zawsze w wielkiej misie jest czyściej:))Podzielić ciasto na 2 części i upiec 2 placki na plaskich prostokątnych dużych blachach
Masa:
budyń ugotowac wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i dodać żółtka. Margarynę utrzeć z cukrem, pod koniec ucierania dodać kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Tak przygotowaną masa nałożyć na jeden z placków i przykryć drugim

( proponuje do góry nogami polożyć ten drugi wtedy jest idealnie gladka powierzchnia wspaniała do ozdób i uwaga bo placek jest kruchy wiec tzreba delikatnie by go nie polamac bo raz zrobily mi sie puzzle:)) wierzch dekorować dowolnie ja rozpuszczam 2 czekolady deserowe i wylewam na wierzch ozdabiam rownież orzechami, skórka pomarańczową wedle uznania.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s