Śledzie z jabłkiem w śmietanie

Składniki

125 ml.gęstej śmietany
6 filetów śledziowych
1 kwaskowe jabłko
1 duża cebula
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka musztardy(łagodna)
1-2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka zielonej pietruszki

Przygotowanie

Filety-umyć,osączyć,pokroić w 2 cm.kawałki.Cebulę-pokroić w krążki,sparzyć.jabłko pokroić w dośc grube plasterki.Śmietanę doprawić musztardą,sokiem z cytryny i cukrem(smak słodko-kwaśny).Śledzie wymięszać z sosem przełożyć do salaterki,przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godz.Przed podaniem posypać zieloną natką.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s