Napoleonki bez pieczenia.

Składniki

5 paczek herbatników
1 litr mleka
4 żółtka
niecała kostka margaryny
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
1 szklanka mąki krupczatki

Przygotowanie

1) 1 szklankę mleka wymieszać z 4 żółtkami i 1 szklanką mąki krupczatki.2) Zagotować 3 szklanki mleka, niecałą kostkę margaryny,1 szklankę cukru i cukier waniliowy. Mieszankę nr.1) wlać do masy nr.2) i wymieszać,aby się nie zrobiły grudki. Herbatniki rozłożyć na blasze, wylać masę i przykryć znów herbatnikami.Schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia,gdy herbatnik staną się miękkie.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s