Pyszny i łatwy murzynek

Składniki

1 margaryna
2 szkl. cukru
14 łyżek wody
gorzkie kakao – 4 łyżki
cukier waniliowy
6 jajek
2 szkl. mąki
2-3 łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa:
pół kostki margaryny
2 szkl. cukru
1/3 szkl. mleka
3 łyżki gorzkiego kakao

Przygotowanie

Margarynę, cukier waniliowy, cukier, wodę, kakao – zagotować.
Do ostygniętej masy dodać 6 żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć sreberkiem i wylać na to powstałe ciasto. Piec 30 min. w temp. 180 stopni.

Wszystkie składniki polewy zagotować i odstawić do wystygnięcia od czasu do czasu mieszając.

Gdy ciasto wystygnie i masa będzie już tak gęsta,że nie będzie spływać z ciasta, to polewamy nią ciasto.

Ciasto wychodzi pyszne. Życzę smacznego🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s