Gin – polska jałowcówka

Składniki

1/2 litra wódki
15 – 20 ziaren jałowca (taki dostępny w sklepie)
1/2 łyżeczki cukru

Przygotowanie

Owoce jałowca lekko rozgnieść, zalać wódką, dodać cukier i odstawić w ciepłe miejsce na 10 – 14 dni.
Jedyną różnicą od "sklepowego" jest kolor – lekko żółtawy.
Podawać wg gustu – najlepiej z tonikiem, plastrem cytryny i lodem!
Polecam!

Przepis pochodzi z Nowej Kuchni Śląskiej

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s