Chińszczyzna wg M&Ł

Składniki

1 pierś z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1 duża cebula
1 papryka
garść fasolki szparagowej
6 pieczarek
pół cukinii
3 liście kapusty pekińskiej
1 cm korzenia imbiru
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka octu winnego
curry, kurkuma, pieprz, chili, warzywko, papryka słodka, czosnek granulowany
2 torebki ryżu
olej do smażenia

Przygotowanie

pierś kurczaka kroimy na paski, wrzucamy na rozgrzany olej razem z fasolką szparagową, posypujemy warzywkiem i podsmażamy marchewkę, pietruszkę, seler i paprykę kroimy w paski, pieczarki w talarki, natomiast cebulę w grubę piórka i wrzucamy te warzywa do kurczaka podlewamy sosem sojowym i chwilę podsmażamy, po czym przyprawiamy podanymi przyprawami oraz cukrem i octem winnym kapustę pekińską szatkujemy a cukonię kroimy w paski, dorzucamy do reszty i podlewamy odrobiną wody podsmażamy tak aby warzywa były lekko chrupiące ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 2 łyżeczek kurkumy i 1 łyżeczki soli

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s