Sałatka z makaronem, tuńczykiem i oliwkami

Składniki

200g makaronu (np. świderki lub rurki)
170g tuńczyka w sosie własnym (1 puszka)
125g sera mozzarella z zalewy
1 pomidor
1 cebula
20 zielonych oliwek
sól, pieprz
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny

Przygotowanie

Makaron ugotować i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Obranego ze skórki pomidora, cebulę i ser pokroić w kosteczkę. Połączyć wszystkie składniki.
Całość polać niewielką ilością oliwy z oliwek z dodatkiem octu balsamicznego (proporcje zależą od indywidualnych upodobań). Doprawić do smaku, schłodzić.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s