Gołąbki express

Składniki

70 dag mięsa mielonego
70 dag kapusty pekińskiej
12 dag ryżu
3/4 szk. kaszy manny
2 cebule
2 jajka
przyprawy
natka pietruszki

bułtka tarta, olej do smażenia
sos pomidorowy

Przygotowanie

Ryż ugotować na półtwardo. Cebule drobno pokroić i zeszklić na patelni. Kapustę drobno poszatkować, dodać do niej mięso, cebulę, ryż, sypką kaszę manną, jajka oraz dowolne przyprawy. Ja dodałam sól, pieprz, curry, czerwoną słodką paprykę oraz granulowany czosnek. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Masę dobrze wyrobić, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na patelni z obu stron, przełożyć do prodiża lub naczynia żaroodpornego, zalać sosem pomidorowym i zapiekać 30 min.

* pomysł na gołąbki zaczerpnięty z kuchni polskiej
* robiłam kiedyś podobne, z białą kapustą, ale te są delikatniejsze i rozpływają się w ustach😉
* przyjemnego gotowania😉

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s