Wołowina ze śliwkami w sosie myśliwskim od Lotos1

Składniki

Wołowina bez kości ok 1,5kg
1-cebula
śliwki suszone-1 garść
1opakowania-sosu myśliwskiego z Knorra
1opakowanie-sosu pieczeniowego ze śliwką z Winiar
przyprawy-włoszczyzna,lisć laurowy,ziele angielskie,vegeta lub sól

Przygotowanie

Wołowinę ugotować na miękko 2,5-3godziny,w ostatniej gozinie gotowania dodać włoszczyznę i vegetę lub sól(no nie dużo,bo będzie sos z torebki,a on jest słony)..Po ugotowaniu mięso wyciągnąć z rosołu i podzielić na kawałki. Przestudzony rosół wymieszać z sosem z torebek(tak jak podano na torebce) i zagotować,do gotującego sosu dodać drobno krojoną cebulę,mięso i śliwki suszone.Gotować minut 15 na średniem ogniu.

Podawać wołowinę osobno lub z ziemniakami i marchewką zasmażaną.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s