Murzynek z jabłkami i kokosem

Składniki

Składniki:
4 szkl. mąki
1 szkl.cukru
4 jajka
3/4 szkl.oleju
1 1/2 szkl. mleka
1/2 słoika dżemu wiśniowego
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka ciemnego kakao
8 sztuk daktyli pokrojonych w paseczki
2 jabłka pokrojone w kosteczkę
5 dag kokosu

Przygotowanie

Wykonanie:

Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Całe jajka ubić z cukrem mikserem, dodawać na przemian po trochu mąki, mleka i oleju. Dokładnie zmiksować. Gdy bądzie dobrze utarte dodać dżem. Na koniec dodać jabłka, daktyle i kokos. Wymieszać dokładnie łyżką. Blaszki posmarować olejem i posypać tartą bułką. Ciasto podzielić na dwie części i przelać do blaszek. Piec w temp. 180 C ok. 60 minut. Po ostygnięciu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

(składniki podane są na dwie podłużne blaszki, ale można też upiec w jednej 24/40)

Smacznego!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s