Pulpety w sosie curry

Składniki

Pulpety
Przecier pomidorowy – mały
cebula
marchewka
jabłko
rodzynki – garść
sól
curry – 2-3 łyżeczki
ryż

Przygotowanie

Pulpety robię z mięsa mieszanego – przygotowuję jak na kotlety mielone – formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczam w mące i smażę na patelni ze wszystkich stron. Pulpety stygną, a my do garnka wlewamy wodę – nie za dużo – dodajemy przecier pomidorowy, curry, sól i zagotowujemy. W międzyczasie cebulę kroimy w cieniutkie talarki, marchewkę w cieniutkie słupki (jak zapałki) a jabłko w średnią kostkę.
Jak nam się zagotuje to co w garnku, wrzucamy warzywa, rodzynki i pulpety z tym co na patelni. Zmniejszamy gaz i musi jeszcze "popykać" ok. 30 min. Podawać z ryżem.
Ilość curry można modyfikować w zależności od mocy i upodobań.
Danko pięknie pachnie i dobrze smakuje.
Smacznego!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s