Jabłka w cieście II

Składniki

Przygotowanie: 30 minut, oczekiwanie: 30 minut

2 jabłka, 10 dag mąki, 100 ml piwa, 3 żółtka, szczypta soli, szczypta cukru, 3 białka, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do posypania

Przygotowanie

Obieramy jabłka, wycinamy gniazda nasienne, nie rozcinając owoców. Wydrążone jabłka kroimy w niezbyt cienkie plastry. Z mąki, piwa i żółtek robimy ciasto, odstawiamy je na 30 minut, a potem łączymy z pianą z ubitą białek, cukru i szczypty soli. W cieście zanurzamy plasterki jabłek, smażymy na złoto w gorącym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s