Paprykarz z indyka II

Składniki

60 dkg mięsa z udek i podudzi indyka1 łyzka mąkisproszkowana słodka paprykacebula
1-2 łyzki przecieru pomidorowego1/2 szklanki śmietanyłyżka posiekanej natki pietruszki4 łyżki oleju do smażeniasól i pieprz

Przygotowanie

Po wytrybowaniu kości ,mięso pokroić na kawałki wielkości połowy pudełek od zapałek.Posypac mąką i słodka papryką.Na oleju podsmażyc mięso,lekko je rumieniąc.Następnie podsmażyc cebulę ,dodać mięso i zalać wodą tak aby je przykryć i dusić pod przykryciem.Kiedy mięso jest prawie miękkie doprawić solą i pieprzem.Do zupełnie miękkiego mięsa dodać przecier pomidorowy i śmietane ,wymieszać z sosem i zagotować.Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Potrawę miałam dziś na obiad,dlatego ten przepis dziś podaję,a dostałam go kiedyś w pracy.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s