Zupa paprykowa – kremowa

Składniki

2-3 udka z kurczaka
1 kielbasa np. slaska
1-2 marchewki
1 pietruszka (korzen)
1 op papryki mix mrozonej krojonej w paski
Lisc laurowy
Pieprz w zaiarnkach
Koperek
Pietruszka – przypaa w mini kostkach Knorra

Przygotowanie

Udka, marchew i pietruszke gotowac jak do rosolu. Wrzucic lisc laurowy i pare ziarenek pieprzu. Czekac az sie wszystko ugotuje nastepnie wsypac cale albo pol opakowania mrozonej papryki w zaleznosci na ile osob ma byc zupa (papryki nie rozmrazac uprzednio) Dodac posiekany koperek i kostke pietruszki. Gotowac do czasu az papryka zacznie robic sie miekka ale nie za bardzo. Kielbase pokroic w plasterki i podsmazyc, dodac do zupy. Nastepnie zrobic zasmazke (to chyba kazdy umie). Ilosc zasmazki zrobic w zaleznosci jaka ma miec konsystencje zupa, ja lubie bardziej gesta (kremowa) wiec robie troche wiecej i gotwe. Kazdy doprawia sobie jak lubi w zaleznosci czy ma byc slodsza czy pikantna. Ja zawsze gdy zaczynam gotowac udka z warzywami dodaje papryczke chilli, ktora wyjmuje przed dodaniem papryki mrozonej by w czasie konsumpcji nie zjesc jej co mi sie juz zdarzylo za pierwszym razem jak robilem te zupe🙂 Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s