Cebula nadziewana kaszanką

Składniki

10 cebul średniej wielkosci (nie za małe)
1/2 kg dobrej kaszanki
10 dkg masła

Przygotowanie

Cebulę obrać przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć środki
tak żeby powstały takie miseczki. Cebulowe “środki”posiekać i lekko podsmażyć na maśle , dodać obraną z osłonki kaszankę i podsmażyć razem tyle tylko żeby się rozpadła.
Cebulowe miseczki wrzucić na 2 min. do osolonego wrzątku. Następnie
do każdej “miseczki” nałożyć kaszankę i złożyć po dwie razem
tak, żeby powstały “cebulki”. Z folii aluminiowej wyciąć kawałki
w które da się zawinąć cebulki . Na każdy kawałek folii nałożyć
kawałeczek masła na to cebulę i szczelnie owinąć.
Piec w piekarniku w 180″ ok.45-60min. lub położyć na grillu,
ale na grillu należy je odwracać co jakiś czas, żeby się równo
opiekły. Smacznego .

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s