Sałatka z kapustą pekińską

Składniki

1/2 małej kapusty pekińskiej,
1 nieduży brokuł,
1 czerwona papryka,
podwójna pierś kurczaka upieczona we folii z dowolną przyprawą do drobiu,
makaron z 1 zupki “chińskiej”- ja dałam Knorr

Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku

Przygotowanie

Kapustę pokroić w nieduże paseczki.
Brokuły obgotować krótko w osolonej wodzie i podzielić na różyczki.
Paprykę i pierś z kurczaka( wcześniej upieczoną) pokroić w kosteczkę.
Makaron zalać 3/4 szkl.wrzątku, po napęcznieniu przestudzić i dodać do pozostałych składników.
Wszystko wymieszać, dodać sos czosnkowy, przemieszać, wierzch sałatki posypać odrobiną koperku.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s