Faszerowane zimniaczki na ostro

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
2 kg ziemniaków
puszka kukurydzy i czerwonej fasoli
cebulka
papryka czerwona
2 pomidory
mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie

ziemniaki gotujemy w łupinkach około 10 minut, w tym czasie podsmażamy cebulke z papryką (kroimy w drobną kosteczkę), dodajemy mięso, po 5 minutach dorzucam
pomidory i fasolke z kukurydzą, dodaje jeszcze koncentrat żeby było gęściejsze. Przyprawiam to pieprzem, solą i ostrą papryką. Ostudzone ziemniaki przekrajam na pół i łyżeczką do herbaty wydrażam środek do którego pakuje mięsko i owijam folią aluminiową. Faszerowane ziemniaki zapiekam w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

Jest to porcja na 5 głodomorów, mięsa mi zostaje więc polewam nim wyjete z piekarnika ziemniaki, do tego robię surówkę coleslaw i jest pycha, polecam!!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s