Pyszny gulasz warzywny

Składniki

• 1 kg pomidorów
• po jednej papryce czerwonej i zielonej
• spora cebula
• marchew
• 30 dkg fasolki szparagowej
• szklanka soku pomidorowego
• oliwa, sól, pieprz, bazylia, czosnek

Przygotowanie

Pomidory kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, papryki w kostkę. Marchew oczyszczamy, kroimy w półplasterki, fasolkę płuczemy i również kroimy w kilkucentymetrowe kawałki.

W głebokiej patelni lub garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa, doprawiamy do smaku wg uznania. Gdy warzywa lekko zmiękną dolewamy szklankę soku pomidorowego i dusimy jeszcze 20 minut. Podajemy z pieczywem lub kaszą.

Szybkie i zdrowe danie, które robię w sezonie na powyższe warzywa, przez co jest również niedrogie.

Smacznego!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s