Papryka konserwowa

Składniki

Dowolna ilość papryki zielonej, czerwonej i żółtej.

Zalewa:
1 litr wody,
3/4 szklanki octu 10 %
5 łyżek cukru
1 łyżka soli

* szklanka 250 ml

Do słoika:
1 ząbek czosnku
2 ziela angielskie
3 ziarenka pieprzu
2 szczypty gorczycy
gałązka zielonego kopru
1 mała cebulkę
1 cienki plasterek chrzanu
1 łyżeczka oleju

Przygotowanie

Paprykę myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy na 4 lub 8 części w zależności od wielkości papryki.

Do umytych i wyparzonych słoików wkładamy wszystkie podane przyprawy, a następnie układamy paprykę i wlewamy po 1 łyżeczce oleju do każdego słoika.

Zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 20 minut od chwili zagotowania.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s