Cukinia z mięskiem

Składniki

4 malutkie (młode) cukinie

3 cebule
1/2 kg mięsa mielonego
2 ząbki czosnku lub czosnek suszony
łyżka przecieru pomidorowego
zioła prowansalskie bądź bazylia i oregano
wegeta
pieprz

Przygotowanie

Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki.

Przygotowujemy farsz: cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso mielone. Gdy się usmaży, to dodajemy czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy.
Gotowym farszem napełniamy cukinie. Kładziemy na folię aluminiową posmarowaną oliwą.

Robimy paczuszki i pieczemy na grillu lub w piekarniku. A potem się zajadamy🙂

Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu. Za szybko zjedli

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s