Zupa wiejska

Składniki

2 filety z kurczaka
4 pieczarki
kawałek pora
1 mała marchewka
2 ziemniaki
3 łżki oliwy z oliwek
3 cienkie parówki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki kwaśniej śmietany [ja używam 12 lub 18%]
2 Kostki Mięsne Winiary
pieprz

Przygotowanie

pomysł Winiary – niestety nie mój. zupa rewelacyjna!!! smaczna i pożywna. często gości na moim stole w wersji bez parówek.

Filety, pieczarki, por, marchew i ziemniaki pokroić w paski. Poddusić na oliwie. Kostki Mięsne rozpuścić w 1 litrze wody, dodać zawartość patelni. Gotować 15min. Parówki pokroić w plasterki, dodać do zupy razem z koncentratem i śmietaną [koncentrat i śmietanę wymieszać razem przed umieszczeniem w garnku z zupą]. Doprawić pieprzem.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s